"Am 71 de ani. Am apelat la profesorul Garyaev, pentru că am o boală genetică, distrofia musculară a coloanei vertebrale. Am fost diagnosticat în 1961. Când încă mai mergeam, cădeam. În 2001, simțind în permanență o slăbiciune foarte puternică, am trecut la un scaun cu rotile. Aveam nevoie de ventilație constantă a plămânilor.
     Am comandat matricea individuală la începutul anului 2016. O ascult până-n prezent, aproape în fiecare zi, făcând mici pauze. În primele șase luni am ascultat toate fișierele de 3 ori pe zi. Acum o includ și noaptea.
     După primele zile de ascultare, simțeam o durere destul de semnificativă, dar temporară, în mai multe regiuni ale corpului. La genunchiul stâng, dureri de cap în lobul superior stâng al creierului, precum și în spatele ochiului stâng.
    Cea mai puternică senzație a fost răceala severă a picioarelor, de la șold până la genunchi foarte rece. Acest sentiment a fost neobișnuit pentru mine, pentru că atunci când sunt într-un scaun cu rotile, pe mine sunt cîteva straturi de pături.
     Când ascult, senzațiile de durere în unele zone încă mai apar, dar nu la fel de intense ca înainte. Din primele zile de ascultare, am început să strănut mult, mi se înfunda nasul. Tensiunea mea arterială a fost întotdeauna în jur de 140/75. Acum este în mod constant în jurul valorii de 110/60. În plus, ritmul meu cardiac, care a fost de aproximativ 75-80, este acum de la 45 la 50. Acestea sunt niște schimbări foarte neobișnuite.
     După 6 luni de ascultare, mi-am dat seama că sunt capabil de mișcări pe care nu le puteam face de mulți ani. Puteam să ridic mâna dreaptă în lateral sub un unghi de 50°. Până atunci nu puteam decât să mișc puțin mâna, fără să o ridic. Au trecut aproximativ 10 ani de când nu mai puteam face acest lucru. Mai mult, creșterea masei musculare a fost una semnificativă. Analogia pe care o pot face este că există „fire” prin care creierul meu trimite comenzi către mușchi.
    Nu mai obosesc atât de repede, dispoziția mea a devenit veselă. Deja nu mai am sentimentul permanent de foame care era destul de frecvent.

     După mai bine de doi ani, durerea a dispărut complet. Dacă înainte de a asculta fișierele, luam zilnic 700 mg de oxicodonă pentru a depăși durerea la nivelul coloanei vertebrale, acum am încetat să mai iau, nu mai am dureri.
   Oboseala a dispărut complet. Dacă înainte mergeam la un medic pentru vizite scurte, atunci trebuia să mă recuperez câteva zile, să-mi recapăt forțele, dormeam mult. De aceea luam modafinil ca să mă ajute să fac față oboselii.
     Acum pot să plec liniștit de acasă pe scaunul meu, să lipsesc câteva ore fără să mă simt obosit. Modafinil am încetat să mai iau. Din 2003, am folosit ventilație artificială, atât ziua cât și noaptea. Acum nu mai am nevoie de acel dispozitiv (doar din când în când îl folosesc noaptea). Doctorul mi l-a anulat definitiv. Progresele pe care le-am făcut îmi dau speranța pentru o îmbunătățire în continuare a stării mele de sănătate
."

Statele Unite, Benson, 26 mai 2018

     "Am născut o fetiță pe 3 septembrie și a fost imediat diagnosticată cu sindromul Down. Analiza genetică a confirmat forma clasică a sindromului. Imediat am comandat pentru ea un program individual după fotografia din copilărie a fratelui ei.
      În timpul ascultării programului, copilul a început să sugă mai bine și a luat în greutate, tonusul spatelui și a gâtului a revenit la normal, iar ea a început să ridice capul în timp ce stătea pe burtică. În prima săptămână de ascultare, am ținut-o cinci secunde, apoi mai mult. Turgorul pielii a devenit vizibil mai bun, iar mușchii la nivelul gambei și antebrațelor au devenit elastici.
      După o ședință de ascultare de două săptămâni, a fost la consultația medicului pediatru neurolog – nu a depistat nici un efect negativ al sindromului, cu excepția semnelor externe dobândite din uter
. Medicul chiar a presupus să avem un tip mozaic și nu unul clasic, dar analizele au arătat că este clasic ...
     Deci cred că asta se datorează programului dvs. matricial, pe care îl ascultăm aproape în timpul fiecărui somn de zi sau noapte, iar noaptea îl punem de două sau trei ori, atunci când mă trezesc să o hrănesc ... Au trecut deja două luni de când ascultăm programul.
      Fiica se dezvoltă ca un copil obișnuit, conform observațiilor medicilor. Mulțumesc mult!"

Sankt Petersburg, 4 noiembrie 2018

Fetita cu sindromul Down

     "Bună ziua ... După o jumătate de an de ascultare au avut loc cele mai mari și mai frapante schimbări la fiica mea, care are deja 40 de ani. Este invalidă de gradul unu. Nu vorbește. În viața de zi cu zi, se poate îngriji singură foarte puțin. În afara apartamentului este neputincioasă. Ghicește vorbele, înțelege ce-i simplu. Nivelul de dezvoltare este de aproximativ 5 ani. După ascultare, fiica a devenit mai activă. I-a apărut interes pentru multe. A început să înțeleagă și să facă multe lucruri cotidiene.
     Anterior, dacă ceva nu era atât de bine făcut, ea putea să ajungă până la isterie. Acum a devenit mai lucidă. A început să asculte ce i se spune și însăși este interesată de cei din jurul ei. Acum poate urmări mai mult timp copiii care se joacă în curte. Ea ajută activ și cu plăcere în treburile casnice, ceea ce înainte nu putea face. Înainte nu știa să răspundă sau să reacționeze. Aceasta a fost o mare problemă. Dacă nu se afla la vedere, nu răspundea la strigătul numelui ei și, în general, nu reacționa nicicum. De aceea mereu mă stresam să n-o pierd din vedere, ea nu răspundea. Acum a început să reacționeze la nume.
     În ce mă privește pe mine, starea generală de sănătate a devenit mult mai bună. Au apărut puterea de a face multe.
     Articulațiile se comportă uimitor de bine
."

     Moscova, 25 octombrie 2017

AVC ischemic

     "Fiul s-a născut cu un cromozom în plus. Înainte de a începe să asculte programul, la vârsta de 3 luni şi jumătate, nu ținea capul foarte bine, privirea sa se concentra imediat pe cine venea, urmărea cu privirea, dar aproape că nu zâmbea, doar dacă îl luai de ambele mânuţe și erai într-un contact restrains, se simțea că vrea să zâmbească, dar ceva este îl împiedică. Pe burtică nu se întoarce.
      După ce a început să asculte programul, după 4 săptămâni zâmbește când te joci cu el, se joacă cu jucăriile zgomotoase.
     După 5 săptămâni de la începutul ascultării, încearcă să se rostogolească de pe spate pe burtică, dar încă nu ține capul cu încredere.
    Astăzi, fiul nostru are aproape 9 luni
. În acest timp, el se întoarce activ de pe spate pe burtică și înapoi de la 4 luni şi jumătate, se joacă activ cu jucăriile zgomotoase), se rostogolește pe toată canapeaua.
     Specialiștii spun că suntem într-o stare mai bună decât alți copii cu același diagnostic. O săptămână mai târziu, încearcă să se așeze singur. Astăzi, prima dată am mers la un centru specializat pentru reabilitarea copiilor. Acolo, ni s-a confirmat părerea specialiștilor din spital, că suntem de laudă: se străduie, răspunde reflex, procesul se îmbunătățește.
     În paralel, au adăugat elemente de litoterapie (nu știam că și pietrele vindecă chiar şi boli genetice, restabilesc metabolismul celular ş.a.). Vă mulțumim încă o dată pentru matricea fiului nostru
."

Harkov, 24 august 2016

genetica cuantica

     "Bună ziua, vă scriem despre starea fiicei noastre mezine, care are sindromul Down, forma obișnuită. Fiica mea are aproape 8 luni. Am făcut ecografie, i s-a verificat inima. Avem vești bune. Fereastra ovală deschisă a încetat să mai crească, s-a oprit și se află în limitele admise de 3 mm!
     În greutate și înălțime, este ca un copil obișnuit. Activă, se întoarce de pe spate pe burtică. Astăzi, după o ecografie a creierului, neuropatologul a concluzionat că nu există anomalii în dezvoltare. Anterior, se monitoriza o hipoxie.
       Ascultăm matricile în decursul zilei și toată noaptea. Duminica ne odihnim. Cu respect
."
       Kazahstan, 10 august 2016

     În iulie 2014, ne-a fost trimisă o matrice pentru normalizarea aparatului genetic al fiului nostru. Înregistrarea a fost făcută după o fotografie a fiicei noastre sănătoase. Fiul nostru cu sindromul Down ascultă matricea timp de 3 luni, permanent pe tot parcursul zilei.
    Din prima săptămână de ascultare, am observat schimbări în comportamentul copilului. A devenit mai sociabil, mai activ, a început să îndeplinească rugăminţile (stinge lumina, vino la tata, strânge jucăriile etc.), a devenit mai capabil să facă lucruri elementare: a început să se dezbrace, să mănânce singur. Percepția informațiilor din clasă s-a îmbunătățit (poate arăta corect răspunsurile la întrebări). Pronunță silabe, încearcă să repete cuvinte.
     A început să se joace mai conștient cu fiica mai mare
, îi înțelege explicațiile și acceptă regulile jocului. Continuăm să ascultăm matricea. Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor!
     Cu stimă, Irina.
     Moscova, 17 noiembrie 2014
__________________________________

    "Bună ziua! Vreau să-i mulțumesc din suflet lui Petr Petrovici pentru munca sa! Acum există speranța că bolile incurabile vor fi de asemenea tratabile. Numai într-un mod complet diferit. Acesta este medicamentul viitorului.
    Am comandat o matrice pentru fiica mea mai mică. Ea este al 4-lea copil. Și, din păcate, cu sindromul Down. După ce a ascultat matricea timp de o lună, comportamentul acesteia a început să se schimbe. Medicii au spus că nu retardează în dezvoltare. A început să crească, să adauge în greutate, să zâmbească, să recunoască copiii mai mari și să se bucure de ei. Vom continua tratamentul!
     Eu însumi am avut dureri de cap severe atunci când scădea temperatura aerului (migrenele au dispărut). Mama mea nu mai are umflături dimineața, iar tensiunea arterială a revenit la norma
l.
     Ascultăm matricea cu întreaga familie și monitorizăm. Mă închin pentru descoperirea dvs.!"
     Sankt Petersburg, 4 februarie 2015
___________________________________

     "Fiica noastră s-a născut pe 06/03/2011.
      Pe 26 decembrie 2011 a fost diagnosticată cu fibroză chistică, o formă intestinală mixtă pulmonară, mai severă. Distrofie de tipul malnutriției de gradul II. Pentru noi a fost o lovitură groaznică. Este greu de transmis în cuvinte tot șocul, groaza, frica pentru viața iubitului nostru copilaş. Am început să căutăm toate informațiile despre tratamentul fibrozei chistice și am întâlnit site-ul academicianului Petr Petrovich Garyaev.
      Fata noastră ascultă programul matricial de mai multe ori pe zi. În următoarele 5 luni, ea nu a suferit de răceli. În aprilie 2012, a fost examinată la Departamentul de Pneumologie Pediatrică din Kazan. S-a constatat că starea de sănătate a Samirei este satisfăcătoare. Apetitul fetiţei s-a îmbunătățit, mâncarea se asimila bine, crește mai bine în greutate, are scaune normale și nu tuşeşte.
      Suntem mulțumiți de starea fetei noastre și de profesionalismul, receptivitatea acestor oameni minunați. P.P. Garyaev ne va sprijini și ne va ajuta. Prietenii noștri au un fiu cu fibroză chistică. Băiatul era în stare foarte proastă. Acum este mult mai bine după tratamentul prin metoda lui P.P. Garyaev.
     Fac apel la toți părinții copiilor cu un diagnostic de fibroză chistică: solicitați ajutorul academicianului P.P. Garyaev. Întreaga noastră familie Khusainov mulțumește academicianului P.P. Garyaev pentru salvarea fiicei noastre."

Khusainova Samira Denisovna, 10 luni, Kazan, 12 iulie 2013

copii cu fibroză chistică

REZULTATE OBȚINUTE ÎN URMA FOLOSIRII MATRICIILOR GARYAEV
BOLI GENETICE: sindromul Down, distrofie musculară, etc.

BOLI GENETICE

Bolile genetice reprezintă toate anomaliile care apar ca urmare a dereglării materialului ereditar. Pentru bolile genetice nu este esențial factorul moștenirii maladiei, ci faptul că boala este cauzată de dereglările aparatului ereditar. Bolile genetice includ și boli ereditare.

Anual, in Romania, se nasc aproximativ 8.000 de copii cu afectiuni genetice. Si alti circa 11.000 vor manifesta o boala de cauza genetica pana la varsta de 25 de ani. Cum apar bolile genetice la copii?
In unele cazuri, mutatiile sunt mostenite direct de la parinti. In alte situatii, ele apar spontan, “de novo”. Anumite boli genetice pot fi diagnosticate inca din primele zile, in timp ce altele se manifesta mai tarziu. Testele genetice sunt cele care vin in ajutorul parintilor.

Afectiuni diagnosticate 
Boala Wilson – afectiune cauzata de mutatii la nivelul genei ATP7B ce se caracterizeaza prin acumularea cuprului in exces, in diferite organe, cu precadere in ficat, creier si ochi. Diagosticata timpuriu, inainte de aparitia complicatiilor, ea este tratabila.

Intoleranta ereditara la fructoza – este afectat procesul de descompunere a fructozei prin actiunea enzimei sintetizate de gena ALDOB. Introducerea fructelor, a sucului de fructe si a altor produse ce contin fructoza, sucroza sau sorbitol in alimentatia copiilor declanseaza aparitia primelor simptome (crampe/dureri abdominale, varsaturi, diaree, balonari, hipoglicemie ori intarzieri in dezvoltare). Nediagnosticata, boala conduce la complicatii severe hepatice si renale.

Intoleranta primara la lactoza – afectiune cu o componenta genetica importanta, manifestata prin balonare, scaune diareice, dureri abdominale si flatulenta, simptome ce apar dupa ingestia lactatelor. Spre deosebire de analizele clasice, testarea genetica este non-invaziva, neinfluentata de dieta, de momentul recoltarii, de boli asociate sau tratamente.

Boala celiaca/intoleranta la gluten – boala autoimuna cauzata de ingestia glutenului la persoane cu predispozitie genetica si care, nediagnosticata, conduce la complicatii severe pe termen lung precum malnutritia, neuropatie periferica, tumori intestinale maligne. Testul genetic este non-invaziv, se efectueaza o singura data in viata, nu este influentat de dieta, sex, varsta.

Fibroza chistica (mucoviscidoza) – boala cronica, severa, cu afectare multisistemica. Printre simptomele initiale, ce apar in primii ani de viata, se numara: tuse cronica, respiratie dificila, expectoratie, infectii respiratorii frecvente cu germeni rezistenti la tratament, falimentul cresterii. Luati in considerare diagnosticul de fibroza chistica si la nou-nascutii cuobstructie intestinala sau intarziere in aparitiei meconiului.

Sindromul Gilbert – afectiune caracterizata prin cresterea usoara a bilirubinei neconjugate, in absenta unei boli hepatice. Hiperbilirubinemia este accentuata in situatii precum infectii, stari febrile, efort fizic intens, oboseala, deshidratare, stres, insomnie. Testul genetic este indicat in diagnosticul bolii, dar si pentru ghidarea dozelor corespunzatoare de Irinotecan cu scopul reducerii riscului de toxicitate la pacientii la care se recomanda acest tratament.

Surditatea non-sindromica cu transmitere autozomal recesiva – cea mai comuna forma de surditate genetica manifestata prin pierderea auzului inainte de nastere, rezultand un handicap major in dobandirea limbajului si tulburari in dezvoltarea intelectuala si psiho-afectiva. Testarea genetica permite diagnosticarea precoce si ofera posibilitatea initierii timpurii a tratamentului, astfel incat copilul sa se dezvolte normal.

Surditatea indusa in urma administrarii de aminoglicozide – testarea genetica este importanta pentru screeningul populatiei la risc (definite prin persoane care necesita tratament frecvent cu aminoglicozide din cauza unor conditii patologice precum fibroza chistica, afectiuni imunologice, infectii recurente), dar si pentru identificarea cauzei hipoacuziei.

Deficitul de afla 1 antitripsina – boala se manifesta prin afectare hepatica (icter colestatic neonatal prelungit, parametrii biochimici hepatici modificati, fibroza hepatica) si afectare pulmonara (hiperreactivitate bronsica, astm bronsic, emfizem pulmonar).

Deficit de 21 hidroxilaza – este principala cauza generatoare de intersex la nou-nascut. In forma ei clasica, boala se manifesta prin ambiguitatea organelor sexuale la fetite si prin sindromul de pierdere de sare, o urgenta medicala fatala in absenta administratii tratamentului adecvat. Forma non-clasica se manifesta cu semne de virilizare la adolescente si tulburari menstruale (amenoree, oligomenoree).

Identificarea genei SRY – gena cu rol crucial in dezvoltarea organelor sexuale la baieti, inhiband dezvoltarea structurilor reproductive feminine. Testarea genei SRY este indicata in starile intersexuale, la nou-nascutii cu ambiguitate genitala si la pacientele cu Sindrom Turner.
Efectuarea cariotipului din sange periferic este indicat atunci cand copilul prezinta: dismorfism facial si intarziere in dezvoltarea neuro-psihica, anomalii congenitale multiple +/- retard mental, ambiguitate genitala, retard mental +/- tulburari de comportament, hipotonie, tulburari de dezvoltare pubertara +/- tulburari de crestere (hipostatura/statura inalta). Chiar si in cazul in care fenotipul este caracteristic pentru un anumit sindrom genetic (exemplu: Sindrom Down), cariotipul este obligatoriu pentru stabilirea genotipului pacientului si acordarea sfatului genetic corespunzator.

Sursa informației pagina EDU.REGINAMARIA.RO https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/bolile-genetice-la-copii-raspunsuri-sigure-prin-analize-performante

Tel. +40733311205

Tel. +40733311205

© SC „BIOQUANT”, 2020. Site-ul nu este o ofertă publică și are caracter informativ. Toate materialele de pe acest site sunt supuse drepturilor de autor (inclusiv designul). Este interzisă copierea, distribuirea (inclusiv prin copierea pe alte site-uri și resurse de pe Internet) sau orice altă utilizare a informațiilor și obiectelor fără acordul prealabil al titularului dreptului de autor.

© SC „BIOQUANT”, 2020. Site-ul nu este o ofertă publică și are caracter informativ. Toate materialele de pe acest site sunt supuse drepturilor de autor (inclusiv designul). Este interzisă copierea, distribuirea (inclusiv prin copierea pe alte site-uri și resurse de pe Internet) sau orice altă utilizare a informațiilor și obiectelor fără acordul prealabil al titularului dreptului de autor.