"Acum șase luni, am achiziționat de la dvs. programul universal №2. În perioada de ascultare, s-au observat modificări ale stării mele de sănătate. Până la faptul că a trecut „trosniturile” din articulațiile genunchilor și coatelor. În acest sens, aș dori să continui și să comand o matrice individuală după fotografie.
         A trecut un an de când mi-aţi trimis matricile pentru fiica mea pentru tratarea diabetului. Vreau să scriu despre rezultatele tratamentului și efectele matricilor asupra corpului. Prima lucru este că, datorită matricilor, am reuşit foarte repede să-i normalizăm temperatura corpului. Mai devreme, credeam că temperatura depinde de prezența iodului în organism și am început s-o hrănesc pe fiica mea cu varză de mare măcinată.
     Imediat ce înceta consumul de iod sub formă de varză de mare, temperatura iarăşi scădea. După ascultarea matricilor, după aproximativ 10 zile, temperatura a revenit la cea normală de 36,6 și se menține constantă. Și acest lucru este foarte important, deoarece enzimele funcționează la anumite temperaturi.
      Recent am citit că hipotalamusul este cel care stabilește temperatura corpului, ceea ce înseamnă că matricile au efectuat o corecție la acest nivel. În al doilea rând, a avut loc o influenţă asupra stării psihice, nervoase a fiicei. Şi acest lucru s-a manifestat foarte interesant. Olesya era foarte responsabilă pentru orele de la școală și se îngrijora pentru fiecare fleac, îi era frică să primească vreo notă proastă. Acum învaţă la fel de excelent, dar „fără nervi și agitare
”.

         Saratov, 27 decembrie 2016

REZULTATE OBȚINUTE ÎN URMA FOLOSIRII MATRICIILOR GARYAEV
DIABET ZAHARAT

Diabetul zaharat: ce îl cauzează, ce simptome are și cum îl ții sub control

Diabet zaharat cauze

Diabetul zaharat este cea mai des întâlnită boală a sistemului endocrin și se declanșează atunci când în organism cantitatea de insulină secretată nu este cea optimă sau când celulele periferice nu răspund la acțiunea sa (insulina este un hormon ce participă la micșorarea concentrației glucozei din sânge). Această afecțiune produce tulburări la nivelul întregului metabolism și, în timp, poate afecta funcționarea diverselor organe din corp.

Ce este diabetul zaharat
Corpul nostru are nevoie zilnic de energie, pe care o obținem prin alimentație. Mai întâi, mâncarea pe care o furnizăm organismului este transformată în glucoză, prin procesul de digestie. Apoi, glucoza ajunge în sânge și este sintetizată, cu ajutorul insulinei produse de pancreas, în energie. Problemele apar atunci când pancreasul nu produce insulina necesară sau când organismul nu folosește eficient acest hormon. În aceste situații, glucoza nu mai este transformată în energie și se acumulează în organism într-o cantitate mai mare decât ar fi normal, favorizând declanșarea diabetului zaharat. Efectul direct este creșterea nivelului glicemiei, adică a cantității de glucoză din sânge, peste limitele normale, situație denumită hiperglicemie.

Care sunt tipurile de diabet zaharat
Există mai multe tipuri de diabet zaharat, în funcție de cauzele care au declanșat boala, dintre care cele mai des întâlnite sunt de tip 1 și de tip 2.

Diabetul zaharat de tip 1
Diabetul zaharat de tip 1 presupune lipsa producerii de insulină în corp sau prezența unei cantități insuficiente din acest hormon în organism, fapt cauzat de funcționarea deficitară a pancreasului. Este cel mai des întâlnit în cazul tinerilor, iar persoanele afectate sunt dependente de tratamentul cu insulină.

Diabetul zaharat de tip 2
Diabetul zaharat de tip 2 reprezintă rezultatul a două disfuncționalități: rezistența celulelor la acțiunea insulinei și deficiențe la nivelul pancreasului. Este cea mai frecventă formă de diabet și este adesea asociată cu obezitatea. Pacienții nu sunt dependenți de tratamentul cu insulină, aceștia trebuind doar să își controleze nivelul glicemiei din organism printr-o alimentație corespunzătoare, sport, dar și prin tratamentul recomandat de medic în acest sens, dacă este cazul.

Care sunt simptomele diabetului zaharat
De multe ori, diabetul zaharat nu este depistat din fază incipientă, din cauza lipsei simptomelor. Creșterea nivelului de glucoză din sânge are loc lent, astfel că nu determină manifestări decât după un timp. Printre simptomele diabetului zaharat se numără:

 • sete;
 • urinare în cantitate mai mare decât de obicei (poliurie);
 • apetit culinar ridicat (polifagie);
 • oboseală.

În timp, odată cu evoluția bolii, simptomele se pot extinde și la nivelul altor sisteme, organe sau părți ale corpului:

 • vedere încețoșată;
 • furnicături sau amorțeală a membrelor;
 • infecții ale pielii;
 • infecții ale tractului urinar.

Diabetul zaharat în timpul sarcinii (gestațional)

Analizele care fac parte din rutina medicală a unei femei însărcinate includ măsurarea glicemiei. Diabetul zaharat care apare în timpul sarcinii se numește diabet gestational și poate persista și evolua atât sub formă de diabet de tip 1, cât și sub formă de diabet de tip 2. Se poate, însă, și ca, după sarcină, sintetizarea glucozei să aibă loc, din nou, în mod corespunzător.

Depistarea diabetului gestațional la femeile însărcinate este importantă, deoarece afecțiunea prezintă riscuri medicale (inclusiv decesul), atât pentru mamă, cât și pentru făt. În cazul în care este descoperit diabetul zaharat la o viitoare mamă, este necesar ca aceasta să efectueze, la aproximativ două luni după naștere, un test prin care să verifice dacă diabetul a persistat sau nu.

Care sunt valorile normale ale glicemiei
Diabetul nu este o boală vindecabilă, dar pacienții au nevoie de tratament pentru a menține nivelul glicemiei în parametrii normali și pentru a reduce riscul de apariție a complicațiilor. Valorile ideale ale glicemiei măsurate pe stomacul gol (fără ca persoana să fi mâncat timp de cel puțin opt ore) sunt între 72 mg/dl și 108 mg/dl, caz care nu prezintă riscuri medicale.

Valorile între 120 mg/dl și 180 mg/dl sunt considerate a fi la limită, iar riscul pe care îl presupun acestea este mediu. Un nivel mai mare de 215 mg/dl este considerat mare, iar riscul de îmbolnăvire este, de asemenea, ridicat, în timp ce o glicemie mai mare de 315 mg/dl este extrem de periculoasă.

Când glucoza din sânge depășește 180 mg/dl, aceasta apare și în urină, din componența căreia, în mod normal, ar trebui să lipsească.

O valoare a glicemiei sub 50 mg/dl este periculos de mică și presupune un risc mare pentru sănătate.

Este normal ca nivelul glicemiei să fie mai ridicat după masă. În plus, valorile ideale pot fi diferite în funcție de persoană și de metoda de laborator folosită pentru măsurare.

Teste de verificare a glicemiei
Verificarea glicemiei se poate face prin mai multe teste, fiecare presupunând recoltarea de sânge:

analize de sânge - cele mai utilizate; recoltarea se face la cel puțin opt ore de la ultima masă, de obicei dimineața;

testul oral de rezistență la glucoză - se recoltează sânge pe stomacul gol, iar ulterior pacientului i se dă o băutură foarte dulce, cu un conținut de 75 de grame de glucoză; după două ore, analiza sângelui se repetă, pentru a se observa cu cât a crescut nivelul glicemiei în acest interval;

hemoglobina glicată ( HbA1c) - arată variația nivelului glicemiei din ultimele trei luni.

Care este tratamentul pentru diabet
În cazul diabetului zaharat de tip 1, pacienții sunt dependenți de tratamentul cu insulină, recomandat de medicul diabetolog.

În ceea ce privește diabetul zaharat de tip 2, medicul poate recomanda insulină, dacă pacientul se află într-un stadiu avansat al bolii, sau alte medicamente pentru reducerea nivelului glicemic. Tratamentul, în acest caz, se bazează și pe urmarea unui regim alimentar sănătos și pe mișcare fizică.

Care este rolul alimentației în diabet
Persoanelor care suferă de diabet zaharat le este recomandat să acorde o atenție deosebită alimentației, pentru a putea ține boala sub control. Astfel, alimentele sunt împărțite în trei clase, de care pacienții trebuie să țină cont:

 • alimente permise cu cântarul - acestea au un conținut mediu spre mare de glucide: cerealele și produsele care le conțin, fructele, lactatele proaspete;
 • alimente permise la liber în ceea ce privește conținutul glucidic, dar cu limitare calorică: carnea, peștele, ouăle, legumele fără amidon, lactatele maturate;
 • alimente strict interzise: zahărul și derivatele concentrate, alcoolul, grăsimile, prăjeala.

Regim diabet zaharat
Diabetul zaharat este o boală care îți poate afecta semnificativ stilul de viață. Pentru a evita complicațiile, este important ca acesta să fie descoperit la timp, astfel că este ideală efectuarea de analize regulat, care să ajute la depistarea eventualelor nereguli din organism. În plus, un regim alimentar sănătos și echilibrat, completat de implicarea regulată în activități sportive, susțin, de asemenea, o bună funcționare a organismului.

Sursa informației pagina https://bioclinica.ro/

Tel. +40733311205

Tel. +40733311205

© SC „BIOQUANT”, 2020. Site-ul nu este o ofertă publică și are caracter informativ. Toate materialele de pe acest site sunt supuse drepturilor de autor (inclusiv designul). Este interzisă copierea, distribuirea (inclusiv prin copierea pe alte site-uri și resurse de pe Internet) sau orice altă utilizare a informațiilor și obiectelor fără acordul prealabil al titularului dreptului de autor.

© SC „BIOQUANT”, 2020. Site-ul nu este o ofertă publică și are caracter informativ. Toate materialele de pe acest site sunt supuse drepturilor de autor (inclusiv designul). Este interzisă copierea, distribuirea (inclusiv prin copierea pe alte site-uri și resurse de pe Internet) sau orice altă utilizare a informațiilor și obiectelor fără acordul prealabil al titularului dreptului de autor.